Depilacija je prisotna že od Egipčanov

Odstranjevanje dlak ni modna muha, nastala v prejšnjem stoletju, temveč ima dolgo in bogato zgodovino. Lepota je vrednota že od nekdaj. Izraz lepo tako opisuje svilnato gladko kožo nog, rok in intimnih predelov. Najgladkejšo kožo pa zagotovi prav depilacija. Slednja se lahko izvaja na več načinov. Najpogostejša je verjetno depilacija z britvico in voskom. Britvica sicer omogoča le kratkotrajno neporaščenost. Boljša odločitev je depilacija s toplim voskom, po kateri lahko pozabite na dlačice vsaj tri tedne. Depilirate se lahko same, še boljša je odločitev, da se prepustite veščim rokam strokovnjaka. Na 1nadan boste našli salone, ki nudijo to storitev: https://1nadan.si/vse-ponudbe/depilacija.

Depilacija za žametne noge in gladke hrbte

Nekateri se izogibajo voskanju, saj zna biti nekoliko boleče. Izplača se malo potrpeti, ker omogoči brezskrbno potepanje v krilcu ali kratkih hlačah brezskrbno slab mesec. V trgovinah so na voljo tudi posebni aparati, imenovani depilator, s katerimi se izvaja depilacija. Ti so opremljeni s številnimi pincetami, ki pulijo nitaste izrastke na koži. Vendar napravice počasi tonejo v pozabo po zaslugi najnovejše tehnologije. Na lepotnem področju so tudi izjemni napredki. Hitra in dolgotrajna je lahko depilacija, opravljena z laserskim odstranjevanjem dlačic. Z laserjem se lahko odstranjujejo skoraj na vseh predelih telesa. Izjema je del obraza nad ličnicami. Čeprav velja bolj za nekaj, česar se poslužujejo ženske, pa depilacija ni le domena nežnejšega spola.

Depilacija na hiter in neboleč način

Moški prav tako želijo biti urejeni in neporaščeni, vsaj po določenih delih telesa. Ob pogledu naokrog boste zagotovo videli vsaj nekaj pripadnikov moškega spola, ki jim depilacija očitno ni tuja. Poraščena ramena in hrbet, zadnje čase pa tudi prsi, so videni kot manj privlačni. Veliko število moških se vsak dan srečuje z britjem obraza. Lahko bi si mislili, da jim depilacija drugih delov ne bo prestrašila. Pa vendar se bo našlo več posameznikov, ki se bodo ustrašili bolečine. Gre za opravilo, ki je lahko zelo neprijazno do kože. Kako preprečiti neprijetnosti, bodo zagotovo vedele izkušene kozmetičarke. Zato se lahko obrnete na 1nadan in najdete salon v svojem mestu. Kako dolgo bo depilacija trajala, kako intenzivna bo, je odvisno od pripomočkov.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.