Mobitel

V današnjem času, ko je mobilna telefonija verjetno že dosegla svoj vrhunec, lahko ob sklenitvi naročniškega razmerja z enim izmed mobilnih operaterjev izbiramo, kakšen telefon oz. mobitel želimo imeti in katere funkcije pričakujemo.

Mobitel oz. GSM telefon uporabljamo predvsem za klicanje in pošiljanje SMS-ov, kar je bil tudi njihov osnovni namen. Te osnovne funkcije nam nudi čisto vsak mobitel, tako da se pri nakupu ne rabimo obremenjevati s tem oz. preverjati, če izbran GSM telefon res nudi vsaj to.

Danes se telefoni razlikujejo po številnih drugih tehničnih lastnosti, ki vplivajo tako na ceno kot uporabnost posameznega telefona. Navadili smo se, da internet uporabljamo tudi na mobilnih telefonih, potisna pošta pa je že ena izmed stvari, ki je ne nudijo čisto vsi telefoni.

GSM je postal tudi odlična alternativa za digitalne fotoaparate, zato je kvaliteta fotoaparata na GSM napravah včasih odločilnega pomena, če se bomo odločili za nakup tega telefona ali bomo raje izbrali kakšnega drugega.

Vsak mobilni operater je zainteresiran za to, da sklenemo pogodbo za dve leti ali še dlje. S tem se zavežemo, da bomo ostali ves ta čas njihov naročnik, precej velika verjetnost pa je tudi za to, da bomo obstoječe naročniško razmerje podaljšali. Zato smo ob sklenitvi in podaljšanju naročniškega razmerja vedno deležni različnih akcij, kot so znižane cene telefonov glede na vrsto paketa, ki ga sklenemo z mobilnim operaterjem ali brezplačno naročnino prvih nekaj mesecev po podaljšanju.

Zaradi številnih prednosti in ugodnosti je ponudba lahko precej nepregledna. Vsak mobilni operater nudi številne pakete in ob končni ceni telefona se zelo težko odločimo, če je neka ponudba ugodna ali ne. Izbiramo lahko med nekaj različnimi operaterji, ki jih zlahka naštejemo na prste ene roke oz. še manj.

This entry was posted in Razno and tagged , , . Bookmark the permalink.