Tunizija

Peščene plaže, toplo Sredozemsko morje, zanimiva kultura … to je Tunizija! Potovanje v muslimansko državo, meko za ljubitelje dolgih peščenih plaž in razburljive zgodovine, je pogosta turistična izbira.

V Tuniziji ne spreglejte

Tunizija ima bogato zgodovino, na kar pričajo številni ostanki in nekatera mesta še danes. Ko se odpravite na potovanje v Tunizijo, ne spreglejte rimskega mesta El Djem, oglejte si ruševine Kartagine, ne pozabite na Bulla Regia in enega bolje ohranjenih rimskih mest, ki je za to dobil tudi Unescovo nagrado, mesto Dougga. Ko si boste zaželeli oddiha, se odpravite na Djerbo, otok neokrnjenih plaž in slikovitih sončnih zahodov, čudovite pa so tudi plaže v Hammametu ter letovišče v mestu Sousse.

Las minute Tunizija je raj za turiste

Tunizija omogoča svojevrsten oddih. Ljubitelji zgodovine si bodo ogledali enega izmed zgoraj omenjenih mest, spet drugi si bodo odpočili na kakšni izmed opisanih plaž. Tunizija omogoča tudi različne športne aktivnosti, zlasti vodne. Ko ste v Tunizji, ne pozabite iti na kakšno izmed njihovih tržnic. Kultura tam je povsem drugačna kot tu. Glasne branjevke in branjevci, ki konstantno barantajo s svojimi kupci, so pač nekaj posebnega. Sicer pa je Tunizija pretežno puščavna dežela. Ena največjih puščav je Grand Erg Oriental, ki se razteza od Alžirije do Tunizije (na razdalji daljši od 600 kilometrov). Čeprav so puščave praviloma puste, ima ta slikovite peščene nasipe.

Tunizijo se splača obiskat v vsakem primeru. Lahko se odpravite tja potapljat, na safari ali pa preprosto uživat na peščenih plažah Djerbe ali Monastirja. Iz Ljubljane ali avstrijskih letališč lahko poletite v Tunis ali Monastir od tam pa se odpravite v enega od številnih hotelskih kompleksov. Last Minute Tunizija je zagotovo najcenejša in najboljša izbira potovanja. Vizuma za vstop ne potrebujete, dovolj je še vsaj pol leta veljaven potni list. Tunizija je kljub nedavnim političnim nemirom za turiste povsem varna in je priporočljiva tudi kot destinacija za preživljanje družinskih počitnic. Mesta kot so Tunis, Monastir, Hammamet in otok Djerba vas bodo zagotovo navdušila.

This entry was posted in Potovanja and tagged , , , , . Bookmark the permalink.