Brazilska depilacija – se lahko izvaja tudi doma?

Brazilska depilacija je vse bolj priljubljen način odstranjevanja dlak. Gre pa za toliko bolj občutljivo depiliranje, saj poteka na najbolj intimnih predelih našega telesa. Praviloma se takšen postopek oziroma tretma opravlja v kozmetičnih salonih. Vseeno pa številne zanima, ali bi se lahko depiliranje dlak na intimnih predelih opravljalo tudi doma v lastni režiji.

Dejstvo je, da brazilska depilacija lahko povzroči marsikatero dermatološko pa tudi infekcijsko težavo, če se jo ne izvaja povsem pravilno. Če jo boste kljub temu opravljali kar doma, morate biti še toliko bolj pozorni na kakšne koli spremembe, ki bi se po nekaj dnevih pojavile na mestu, kjer ste opravili postopek.

Morebitne nevšečnosti pri doma opravljeni brazilski depilaciji

Lahko rečemo, da brazilska depilacija zahteva predvsem spretne, če ne kar strokovne roke. Ravno zato je še toliko pomembneje, da je opravljena kar v kozmetičnem salonu. Če je opravljena doma, se neredko pojavijo nezaželene posledice, kot so na primer vnete vraščene dlake, izpuščaji, vreznine, ranice.

Raje kot to, kako brazilska depilacija lahko poteka doma, vprašajte, v katerem kozmetičnem salonu jo je možno opraviti. Pri nas je na sreči veliko salonov, kjer vam je na voljo tovrstna depilacija, obenem pa tudi učinkovito odstranjevanje dlak na drugih predelih vašega telesa.

Brazilska depilacija v primerjavi z bikini odstranjevanjem dlak

Morda nekateri med vami še vedno zamenjujete med brazilsko in bikini depilacijo. Ta dva postopka odstranjevanja dlak namreč nista enaka. Pri brazilski depilaciji gre za depiliranje intimnih predelov. Za razliko od bikinija, ki poskrbi za učinkovito odstranitev dlak na bikini predelu, brazilska depilacija prav tako poskrbi za odstranjevanje vseh dlak s sramnih ustnic ter venerinega grička.

Največja prednost, ki vam jo ponuja depilacija brazil, je povsem gladka, nežna pa tudi izjemno mehka koža. Odstranjene dlake vam bodo ponovno zrasle nekje po štirih tednih. Kljub temu pa so dlake kasneje precej manj močne ter precej tanjše.

Izvajanje brazilske depilacije skorajda v vsakem kozmetičnem salonu

Dobra novica je tudi ta, da se depilacija brazil pri nas izvaja že skorajda v prav vsakem salonu. Ponudniki tovrstnih storitev se namreč zavedajo, da je tudi odstranjevanje dlak na intimnih predelih vse bolj zaželeno, saj zelo dobro poskrbi za higieno našega telesa.

Druga izjemna prednost pa je ta, da so tovrstne storitve postale cenovno dostopne za prav vsakogar med nami. To pomeni, da vam dolgotrajnih postopkov britja oziroma depiliranje ni treba več opravljati doma. Če pa kljub temu najraje kar sami odstranjujete dlake s svojega telesa, pa morate nujno temeljito slediti navodilom, ki so priložena v kompletu za depiliranje. Prav tako je ključnega pomena še to, da za takšne postopke uporabljate samo kakovostna sredstva in druge pripomočke.

Je odstranjevanje dlak na intimnih predelih kože boleč pojav

Še preden se ženska odloči za brazilsko ali pa bikini depilacijo, se najpogosteje pozanima tudi o tem, ali je postopek boleč. Strokovnjaki vam bodo ob tem poudarili, da lahko nekoliko večjo bolečino občutite ob prvem obisku, kasneje pa se bolečina vsaj razpolovi.

Sama bolečina pri depiliranju intimnih delov pa je v največji meri odvisna tudi od pragu bolečine posameznika.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.