Cena izdelave spletne strani

izdelava-spletnih-straniSvet se danes spreminja v digitalni smeri in vedno več je tudi povpraševanj po spletnih produktih. Vsak si danes želi čim boljšo in lepšo predstavitev na spletu. Nekako sorazmerno s povpraševanji pa raste tudi število ponudnikov. Velika konkurenca pa je danes glavni razlog za veliki razpon v cenah izdelave spletnih strani. Zavedati se moramo, da zelo težko naredimo enoten cenik saj se spletne strani med seboj zelo razlikujejo.

Vsaka spletna stran je zgodba za sebe

Dandanes je lahko izdelava spletnih strani zelo kompleksen projekt. Predstavljajte si, da ste lastnik turistične agencije in želite svojo celotno ponudbo predstaviti na spletu. V kolikor želite narediti zadevo konkretno bo šlo za ogromen projekt. Potrebno bo zagotoviti vse vire podatkov, ki jih boste morali prikazovati v privlačni grafiki. Turistični aranžmaji zajemajo nešteto hotelov, storitev, različnih sob, destinacij, odhodnih letališč in še bi lahko naštevali. Vse našteto pa je potrebno spraviti v uporabniku prijazo celoto. Če tukaj dodamo še, da v turizmu ločimo na počitnice z letalom, najem hotelskih sob, čarterske polete, potovanja in izlete ter križarjenje pa bomo dobili že boljšo predstavo kako velik projekt bo predstavljala izgradnja nove spletne strani. Seveda takšne spletne strani ne moremo primerjat cenovno z izdelavo spletne strani za lokalni frizerski salon kjer bo šlo vejetno za predstavitveno stran z galerijo referenc.

Ceno izdelave spletne strani težko postavimo v naprej

izdelava-spletnih-straniCeno izdelave spletne strani zelo težko postavimo v naprej. Primer, ki smo ga opisali v prejšnjem odstavku kaže kako zelo lahko kompleksnost projekta varira. Cene se kreirajo na podlagi delovnih ur, ki jih bodo potrebovali za izvedbo vsi vpleteni. Ponavadi sodeluje pri projektu postavitve spletne strani kar nekaj ljudi. Na prvem mestu so prodajniki in projektni vodje. To so ljudje, ki bodo prisluhnili vsem vašim željam, vas usmerjali in v procesu izdelave z vami tudi največ komunicirali. V ozadju projekta so programerji in oblikovalci. Na podlagi vaših želja in časovnega ovrednotenja celotne ekipe se bo postavila tudi končna cena projekta.

Skupen cenik izdelave spletnih strani torej skoraj ne obstaja. Potrebno je prisluhnit naročnikovim željam in skupaj z ekipo razvijalcev ovrednotiti projekt. Cenik bi lahko obstajal edino za manjše predstavitvene strani kjer bi naročnik izbral v naprej ovrednotene elemente in bi se na podlagi izbora kreirala končna cena izdelave spletne strani. V kolikor želite cenik spletne strani pridobit lahko povpraševanje oddate tudi tukaj. Svetovalci in strokovnjaki s področja spletnega razvoja in marketinga vam bodo z v veseljem pomagali.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije. Zaznamek za trajno povezavo.