Jezikovni tečaji v tujini

Če radi potujete, hkrati pa bi se še želeli naučiti novega jezika, lahko združite prijetno s koristnim – jezikovni tečaji v tujini so morda res lahko dražji od jezikovnih šol pri nas, vendar pa se lahko na njih naučite veliko več. Prednost učenja jezika v okolju, kjer ta jezik dejansko govorijo, je namreč očitna: prisiljeni boste v komuniciranje v jeziku, ki se ga učite, pa ne le tisto uro, ko ste na tečaju, temveč 24 ur na dan.

Jezikovni tečaji v tujini za mladino in odrasle

Jezikovni tečaji v tujini so bili včasih priljubljeni predvsem med srednješolci, ki so učenje jezika pogosto potrebovali za »izgovor«, da so lahko potovali, spoznavali nove ljudi in se družili z mladimi z vsega sveta. Danes pa so takšni jezikovni tečaji vse pogosteje tudi izbira odraslih, ki se zaradi potovanja ali dela znajdejo v tujini – nenazadnje je nekaj uric tečaja jezika na dan lahko odličnih, da se po poslovnih sestankih še malo izobrazijo ali družijo, ne pa dolgočasijo v hotelu.

Kako učinkoviti pa so jezikovni tečaji v tujini? Če boste v tujini teden dni ali dva, potem se morda sprašujete, koliko lahko od kratkega tečaja odnesete. Res je, ne boste se mogli naučiti toliko, kot bi se s 60-urnim tečajem pri nas. Ali pa tudi … Ni namreč pomembno zgolj to, da lahko snov med eno in drugo uro tečaja utrjujete in delate vaje ter naloge, temveč tudi, koliko prave interakcije v tujem jeziku doživite. Medtem, ko boste doma uporabljali tuj jezik zgolj takrat, ko boste sedeli v klopi na tečaju, ga boste v tujini pač morali nenehno – sicer boste lačni, če že drugega ne. In prav to je tisto, kar v smislu vaje ponujajo jezikovni tečaji v tujini: konverzacijo in komunikacijo, ki se ji ni možno ogniti ali jo odložiti na jutri.

Ta vnos je bil objavljen v Učenje jezikov z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.