Kaj narediti ko se inštrukcije nemščine zaključijo?

Učenje katerega koli jezika, tudi nemščine, je velik dosežek za katerega porabimo mnogo ur, da ga osvojimo. Kaj pa se zgodi, ko se vaše inštrukcije nemščine zaključijo? Veliko ljudem se zgodi, da, ko dosežejo željen cilj pri učenju nemščine končajo inštrukcije in prenehajo z vajami, ki skrbijo za utrjevanje jezika. To posledično vodi v pozabo. Na srečo vseh nas, pa to ne pomeni, da se je znanje popolnoma izbrisalo iz našega spomina in ga lahko z nekaj vaje ponovno obudimo.

  1. Poslušajte muziko v nemškem jeziku. Obstaja veliko nemških glasbenikov različnih žanrov, med katerimi lahko izbirate in poskušajte razumeti besedilo, ki ga prepevajo.
  2. Glejte nemške filme. Če je vaše znanje nemščine že dovolj napredno, si lahko k filmu namesto angleških ali slovenskih podnapisov dodate nemške.
  3. Glejte poročila in poslušajte radio v nemškem jeziku in poskušajte razumeti, kaj sporočajo.
  4. Berite knjige v nemščini. To je odličen način ohranjanja znanja jezika, prav tako pa tudi širjenje besednega zaklada, in spoznavanje besed, ki se jih vaše inštrukcije niso dotaknile.
  5. Navežite stik z ljudi, ki govorijo vaš izbrani tuji jezik. Obstaja veliko programov, kjer lahko najdete spletne prijatelje v želenih regijah in narodnosti.
  6. Pridružite se jezikovnemu krožku. To je po navadi skupina ljudi, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z izbranim jezikom, ter se na druženjih pogovarjajo izključno preko njega in tako utrjujejo svoje znanje.
  7. Nudite inštrukcije. Tako boste utrjevali svoje znanje, poleg tega pa boste tudi nekomu drugemu omogočili znanje nemščine.
Ta vnos je bil objavljen v Učenje jezikov z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.