Kakšne so kaj vaše gibalne sposobnosti

therapia-1Dandanes se veliko ljudi spopada z različnimi gibalnimi motnjami in bolečinami v sklepih, kosteh, mišicah in drugje. Te bolečine so lahko posledica različnih poškodb, nepravilnih gibov ali pa le starostno degenerativnih sprememb. Vse omenjene spremembe in poškodbe nam lahko omili fizioterapija.

Fizioterapija promovira optimalno mobilnost naših udov in normalne psihofizične sposobnosti ter zdravje. Ker je v fizioterapijo zajetih več tehnik, je ta primerna za vse, tako otroke, kot tudi starejše. Lahko si kar ogledamo različna področja fizioterapije. Na slovenski različici Wikipedije so v okviru te vede našteta naslednja področja:

-kardiopulmonalna fizioterapija

-starostna fizioterapija

-nevrološka fizioterapija

-ortopedska fizioterapija

-pediatrična fizioterapija

-dermatološka fizioterapija

Delimo pa ju lahko še v dve vrsti in sicer običajno fizioterapijo ter fizioterapijo na domu. Običajna fizioterapija je na voljo samoplačniško, največkrat pa vas bo k fizioterapevtu napotil osebni zdravnik prek napotnice in vam ne bo potrebno plačati nič. Fizioterapija Ljubljana na domu je na žalost samo samoplačniška, cenike si lahko ogledate na kateri izmed spletnih strani podjetij, ki se ukvarjajo s fizioterapijo na domu. Ta tip fizioterapije je primeren za tiste, ki nimajo možnosti prevoza, nimajo svojega avtomobila, avtobusne in druge povezave pa so precej neredne, ter za tiste starejše, ki imajo izredne težave z gibanjem ter bi prihod v zdravstveni dom bil precej naporen.

Upoštevajte navodila fizioterapevta ter doma delajte raznorazne vaje, ki vam jih bo naložil. Terapija je lahko še tako uspešna, vendar vam to ne bo pomagalo veliko, če vaj ne boste izvajali tudi v prostem času.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.