Kolebnica

kolebnica14Katero kolebnico kupiti in uporabljati je odvisno zakaj in kje jo boste uporabljali. Prvo pa morate vedeti, katera je prava dolžina za vas in kako jo izbrati.
Začetniki imajo vedno daljšo kolebnico in bolj, ko napredujete krajša je lahko vrv. Če ste začetnik, stopite na vrv z vašo desno nogo. Ročaji morajo seči do vrha vaših ramen. Ko boste skakali s to dolžino kolebnice bo vaša kolebnica približno 25 cm nad glavo.
Ko boste napredovali, si lahko vašo kolebnico skrajšate do vaše podpazduhe in ko boste že dodobra obvladali si lahko kolebnico skrajšate, da vam bo segla do vašega vratu.
Površine skakanja
Ne skačite direktno na betonu ali kamnu, da se ne poškodujete. Najboljše površine za skakanje so les, zemlja in gumijasta tla.
Pri nakupu kolebnice glejte tudi, da ima zunanji vrtljivi ležaj, saj z njo lažje skačete tudi z drugačnimi prijemi in zamahi. Kolebnica z ležajem ima možnost šestih obratov na sekundo (360 obratov na minuto).
Skakanje
Najbolj pogosta napaka, ki jo ljudje delajo je, da začnejo skakati z zelo slabo kondicijsko pripravljenostjo. Dobra kondicijska pripravljenost je zelo pomembna. Pomembno je tudi, da skačete z prstmi in se ne dotikate tal z petami. Če boste skakali z celimi stopali na tleh, se boste hitro utrudili in tudi vaša kolena bodo veliko bolj trpela. Pete se ne smejo nikoli dotakniti tal. Kolena pa naj bodo ves čas rahlo upognjena.
Samo skakanje naj bo preprosto, sproščeno, kjer se vam ni potrebno kazati pred drugimi koliko zmorete, saj boste v tem primeru vedno delali narobe ali nekaj na silo. Če skačete pravilno, morate skakati le kakšen cm od tal. Komolce imejte ob telesu in kolebnico premikajte z vašimi zapestji in ne rokami. Le tako boste pravilno in udobno skakali in efekt bo veliko boljši in pravilnejši, če boste upoštevali ta navodila.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas. Zaznamek za trajno povezavo.