Masivna vrata so veliko bolj vzdržljiva, kot običajna

vhodna-vrata-2Masivna vrata so lahko prav tako vhodna kakor notranja. Vrata igrajo veliko vlogo, saj so prvi vtis, ki ga obiskovalci dobijo o vašem domu. Masivna vrata kot vhodna, obenem predstavljajo tako pregrado kot prehod. Velikokrat so kombinirana s steklenimi okni, pri steklu se lahko vidnost seveda izbere po želji. Vidnost je lahko zelo močna ali zelo meglena, stopenj je veliko. Zaradi načina kako so masivna vrata narejena, so izredno kakovostna in obstojna. Taka vrata so največkrat vgrajena v spomeniško zaščitene objekte, kot to določa zakonodaja. Primerna so tudi za kletne prostore in vinske kleti, kjer pa je uporaba kakovostnega lesa nujna. Pri masivnih vratih se lahko uporabi tudi magnetna ključavnica, saj ne povzroča hrupa in onemogoča loputanje. Masivna notranja vrata so sestavljena iz tri slojnega križno lepljenega panela. Debelina krila je običajno 40 mm. Objemni podboj je prilagojen debelini stene in je namenjen suho montažni vgradnji, kar pomeni, da je taka vgradnja časovno in stroškovno ugodnejša.

Kar se tiče vrat po naročilu, je veliko podjetjih zelo uspešnih. Vrata izdelujejo samo po naročilu oziroma po meri. Zelo se prilagajajo željam kupcev in njihovim potrebam, kar naj bi podjetja tui počela za zadovoljstvo strank.  Na voljo imajo veliko kombinacij, in sicer furnirana vrata, masivna, inox, laminati vrata, različni furnirji v kombinacij in tako naprej. Prav tako kot pri vse ostalih izdelkih, na ceno vpliva kakovost vrat. Bolj kot so vrata kakovostna, dražja so.

Masivna vrata se jim pravi tako, ker so prav res masivna, imajo večjo debelino, zaradi tega pa se jim lahko vmes vstavi tudi kakšno peno, ki bo pozimi preprečevala mrazu vstop v stanovanje.

Save

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.