Načrtovanje otroških sob

otroski-lokMed gradnjo stanovanja so potrebne pozornosti tudi otroške sobe za vaše malčke, vendar ob tem  boste naleteli na kar nekaj težav pri načrtovanju. Zato morate v načrtovanje vložiti veliko premisleka, saj nihče ne želi se tepsti po glavi, čez nekaj let.

Za osnovo morate biti pozorni na tri dejavnike, pri načrtovanju otroških sob : starost otroka, števila uporabnikov ene sobe in prostorske dimenzije samih soban. Starost otroka je pomembna, saj se prostor skozi leta spreminja in dobiva drugačne podobe. Za različne starosti se najdejo drugačne primerne oblike otroških sob. Med mladinskimi oz. najstniškimi in otroškimi sobami je precej razlike. Pri mladinskih se opazi že bolj delovno in moderno okolje, otroška pa ima še manjše in otroško pohištvo razgibanih barv. Poleg opazovanje starosti priporočamo tudi primerljive dimenzije prostora, saj ne želite otroku privoščiti natlačene sobe. Saj se pohištvo mora udobno prilegati sobi in imeti svoj prostor. Sobe pa so lahko namenjene tudi za več uporabnikov, samo opozorili bi vas radi na starost in nadaljnjo prostorsko stisko.

Najtežja stvar načrtovanja pa je prilagajanje pohištva. Otrok se skozi leta razvija in otroško pohištvo za sobo prav kmalu postane premajhno, vendar pa se hočemo izogniti dodatnim stroškom, saj nočemo kupiti 3 sete pohištva za eno otroško sobo. Najboljši način je da prve omare, ki jih kupimo za eno otroško sobo amortiziramo deset let. Pohištvo, ki smo ga kupili mora vzdržati deset let, nato kupimo ali obnovimo druge. S tem boste privarčevali kar precej denarja in časa. Tudi imejte v mislih, da oblikujete sobo za odraslega človeka, tako boste lažje izbirali med velikostjo pohištva.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.