Naravno odvajalo deluje na črevesje na naraven način

Zaprtje je ena od najpogostejših prebavnih težav ljudi, in je posledica počasne prebave. Med najpogostejšimi vzroki za zaprtje so nezdrava prehrana, premajhen vnos tekočine in premalo gibanja. Vse to lahko hitro pripelje do tega, da postane iztrebljanje blata vedno bolj poredko, da je boleče in neprijetno, ko pa končate, imate občutek nepopolnega iztrebljanja.

Ljudje se z zaprtjem spopadajo na najrazličnejše načine. Predvsem je pomembna sprememba življenjskega sloga, če pa to kljub korenitim spremembam ne pomaga, za dodatno spodbudo črevesja lahko poskrbijo tudi razna odvajala. Naravno odvajalo je v tem primeru najboljša rešitev, saj deluje na črevesje na popolnoma naraven način.

Kako izbrati pravo odvajalo?

Danes obstajajo različne vrste odvajal, ki pa ne delujejo vse enako. Zato je potrebno biti pri njihovi izbiri toliko bolj previden. Načeloma so odvajala snovi, ki pripomorejo k mehčanju blata ali spodbujajo iztrebljanje. Jemljemo jih lahko peroralno ali rektalno, odvisno od njihove oblike. Predvsem pa je pomembno, da je v primeru zaprtja naravno odvajalo tisto, po katerem bomo najprej posegli.

Odvajala imajo zelo različne učinke, zato je pomembno, katerega izberemo. Nekatera od njih povečajo volumen blata, drugi so mehčalci blata, tretji pa so lahko še mazivna, osmozna, spodbujevalna in solna odvajala. Pomembno je, da nobenega od njih ne jemljete predolgo ali prepogosto.

Voda in mineralna voda sta najboljše naravno odvajalo

Danes nam je na voljo ogromno naravnih odvajal, ki lahko pripomorejo k lajšanju zaprtja. Eno od najboljših je ricinovo olje, naravno odvajalo, ki spodbuja normalno iztrebljanje. Prehod blata olajša oljčno olje, za dodatno spodbudo prebavilom pa poskrbi aloe vera. Zelo učinkovita izbira je tudi magnezijev citrat, ki poveča količino vode v črevesju in s tem spodbuja iztrebljanje. Ne glede na vse, pa sta najboljše naravno odvajalo voda in mineralna voda. Zadosten vnos tekočine poveča volumen blata in ga zmehča, zato se lažje pomika skozi črevesje. V zadnjem času je zelo učinkovita rešitev tudi magnezijev sulfat. Pravimo mu tudi magnezijeva sol ali grenka sol. Gre za kristale soli, ki jih raztopite v vodi, in imajo na zaprtje izjemne učinke. Njegovo delovanje je popolnoma neškodljivo, zato je med ljudmi toliko bolj priljubljeno.

Več o odvajalih in njihovi uporabi pa si preberite na https://www.donat.mg/sl/kaj-so-odvajala-in-kako-delujejo/ .

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.