Odlične destinacije za last minute počitnice

last-minute-pocitniceNajprej je potrebno razčistiti kaj pravzaprav pomeni potovati last minute? Kakor že sama besedna zveza pove gre za potovanja v zadnjem trenutku. Zadnji trenutek pa je pri rezervaciji potovanj lahko tudi širok pojem. Obstajajo last minute aranžmaji,  kjer lahko vse uredite dan ali dva pred potovanjem. Tukaj imamo v mislih predvsem Sredozemlje in ostale destinacije, za katere ni potrebno urejeti viznih dokumentov. Za potovanja v daljne dežele pa so lahko last minute ponudbe objavljene tudi že mesec ali dva pred odhodom. Imeti moramo v mislih, da je za pridobitev vize v določenih primerih potrebno čakati tudi do več tednov.

Preden pričnemo naštevati najboljše destinacije za last minute počitnice razbijmo še nekaj sterotipov, ki se pojavljajo pri rezervacijah v zadnjem hipu. Vsekakor ne drži, da je last minute primeren samo avanturiste, kot tudi ne drži, da je pri takšnem tipu počitnic kakovost storitve na nižjem nivoju. V zadnjem trenutku lahko potujejo vse starostne skupine, kakovost storitev pa je enaka kot pri vseh ostalih tipih rezervacij. Zmotno je tudi mišljenje, da bomo pri cenovno ugodnih last minute rezervacijah nameščeni v hotel nižje kakovosti. Slednje vsekakor ne drži, nameščeni bomo točno v tisti hotel, ki ga bomo pri rezervaciji izbrali. Vsi strahovi pred potovanji v zadnjem trenutku so odveč. Milijone ljudi po vsem svetu se vsako leto znova odloča za tovrstne počitnice.

last-minute-pocitnice2Najpogosteje se evropski popotniki odločajo za počitnice v Sredozemlju in posledično je za te destinacije vsako leto razpisanih tudi največ last minute aranžmajev. Cene za aranžmaje v Sredozemlju se v višku sezone lahko spremenijo tudi večkrat dnevno, saj jih organizatorji vseskozi spreminjajo glede na razprodane kapacitete in število povpraševanj. Med najbolj priljubljene last minute destinacije v Sredozemlju zagotovo spadajo naslednje:

 • Egipt in počintice ob Rdečem morju
  Egipt je stalnica med last minute ponudbami in ena od tistih destinacij kamor lahko potujemo skozi vso leto. Rečemo lahko, da ni meseca oz. letnega časa, ki ne bi bil primeren za počitnice ob Rdečem morju. Najbolj priljubljeni letoviči v Egiptu sta zagotovo Sharm El Sheikh in Hurghada. V Egipt pa se lahko v vsakem trenutku odpravimo iz skoraj vseh bližnjih letališč.
 • Tunizija
  Kljub temu, da so Tunizijo pretresli že številni “turizmu neprijetni dogodki” pa destinacija ostaja ena najbolj priljubljenih za preživljanje poletnih počitnic. V Tunizijo vsako leto potuje na milijone Evropejcev, med tipi rezervacij pa zagotovo prevladujeta first in last minute.
 • Grški otoki
  Grški otoki spadajo med najbolj oblegane destinacije v času med junijem in septembrom. V tem obdobju lahko izbirate med številnimi grškimi otoki, ki so dosegljivi skoraj iz vseh nam  bližnjih letališč. V kolikor si v poletih mesecih zaželite Grčije bodo last minute cene zagotovo najboljša izbira.
 • Ciper
  Sredozemlje v pravem pomenu besede. En otok, dve državi. Ciper ponuja odlične počitnice tako manj zahtevnim kot tudi bolj zahtevnim gostom. Rezervacije v zadnjem hipu pa poskrbijo, da je ta destinacija dosegljiva vsakomur.
 • Turčija
  Južni del Turčije spada med najbolj priljubljene destinacije v Sredozemlju. Za Turčijo velja podobno kot za Egipt, saj so ugodne last minute ponudbe na voljo skozi celotno leto. Turčijo lahko obiščete v poletnih mesecih ali pa tam silvestrujete. Še posebej pa je dobrodošla v spomladanskem času, ko temperature še niso previsoke za raziskovanje turških znamenitosti.
 • Balearski otoki
  Mit, ki govori o tem, da tja potujejo samo Nemci že dolgo ne drži. Mallorca, Ibiza in Menorca so primerne tako za mlade kot stare. Španci so izredno gostoljubni in, ko boste enkrat obiskali katerega od Balearskih otokov se boste zagotovo tja še vračali. Last minute aranžmaji za omenjene otoke so na voljo skozi celotno leto.

eksoticna-potovanjaLast minute cene pa ne obstajajo samo za bližnje destinacije in Sredozemlje, poceni lahko potujete tudi v eksotične destinacije. V času globalizacije več ni potrebno veliko, da preživite vaš letni dopust na Karibih ali daljnem vzhodu. Tudi za odhode več ni potrebno potovati na letališča Evropskih prestolnic, saj obstajajo eksotična potovanja z odhodi tako iz Ljubljane, Zagreba, Trsta ter večjih avstrijskih letališč. Edina razlika med last minute Sredozemljem in eksotičnimi destinacijami je ta, da so cene za slednje razpisane nekoliko prej, seveda pa tudi to ni pravilo.

Poglejmo nekaj eksotičnih destinacij za katere popotniki najraje izberejo last minute aranžmaje:

 • Tajska
  Privablja tako dopustnike kot popotnike. Zelo raznolika dežela, ki ponudi od trekinga po džungli do poležavanja na plažah Phuketa in Koh Samuia. Last minute akcije s poleti iz bližnjih letališč so na voljo skozi celotno leto.
 • Dominikanska republika
  Karibska država, ki s svojimi nizkimi cenami privablja popotnike in dopustnike širom sveta. Med najbolj zaželjeni last minute destinaciji spadata zagotovo tudi Punta Cana in Puerto Plata.
 • Kuba
  Dežela, ki je zagotovo ni potrebno posebej predstavljati. Še do ne dolgo nazaj je bila Kuba precej zaprta, zdaj pa lahko v vsakem trenutku ujamete izredno ugodne last minute aranžmaje.
 • Maldivi, Mauritius in Sejšeli
  Vse tri destinacije imajo skupno to, da ležijo v Indijskem oceanu. Med popotniki veljajo za idealne destinacije za preživljanje poročnih potovanj. Turkizna barva morja in bele peščene plaže nikogar ne pustijo ravnodušnega. Last minute akcije pa naredijo rajske počitnice dosegljive vsakomur.
 • Emirati
  Nikakor med naštevnajem last minute destinacij ne moremo mimo krajev kot sta Dubaj in Abu Dabi. Emirati so zadnja leta precej privlačni in cenovno dosegljivi v vsakem trenutku.

Več last minute destincij širom sveta si lahko ogledate tukaj. Ne glede na to kam in na kakšen način boste potovali imejte v mislih, da potovanja širijo naša obzorja in ustvarjajo nepozabne zgodbe.

Ta vnos je bil objavljen v Potovanja, Razno z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.