Odstranite plesen iz vašega doma

razvlazilec-zrakaSe tudi vi v vašem domu borite proti plesni, ki se kar ne morete in ne morete znebiti, četudi prezračujete vsak dan. Potem bo za vas prava rešitev razvlaževalec zraka. Ta bo posrkal vso vlago iz prostora, tako da plesen ne bo imela pogojev za nastanek.

Štiričlanska družina lahko dnevno ustvari tudi do 15 litrov vode, kar je posebej za majhna stanovanja lahko že zelo kritično za nastanek plesni, če le nimate zelo dobro urejenega osrednjega prezračevalnega sistema, ki bi učinkovito odvajal vlago iz prostora. Pa vendar še vedno najde plesen prostor, še posebej za kakšnimi veliki omarami, katere umaknemo le redkokdaj. Prav zato se skoraj vsem priporoča uporaba mehanskih ali električnih razvlaževalcev zraka.

Kako pa razvlaževalci sploh delujejo? Iz zraka potegnejo odvečno vlago, kar pomaga pri preprečevanju plesni. Vlago pa odstranjujejo na tak način, da zrak hladijo, tako da ta ne more zadrževati več toliko vlage. Zrak pri višjih temperaturah namreč sprejme več vlage kot pri nižjih. V razvlaževalcu se tako s časoma nabere voda, ki je kondenzirala. To nato le izpraznimo in jo ponovno postavimo na svoje mesto.

Če se odločite za nakup, morate pri tem upoštevati prostornino prostora v katerem se bo le ta nahajal. Poleg tega pa morate tudi gledati na učinkovitost odstranjevanja vlage, moč, glasnost in tudi velikost posode, saj ta med proizvajalci lahko zelo varira.

Ne dovolite, da vlaga negativno vpliva na vaše počutje, storilnost in druge psihofizične lastnosti. Prav tako pa poskrbite za zdravje vaših dihal, saj so lahko trosi plesni zelo nevarni.

Save

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.