Oprema za glodalce

Oprema za glodalce je kup pripomočkov, ki jih ne potrebuje ravno vsak. Vsekakor lahko z veliko gotovostjo trdimo, da so druge živali precej bolj priljubljene in jih ima precej več ljudi za hišne ljubljenčke kot glodalce. Med najbolj priljubljene domače živali tako spadajo pes in mačka, kljub temu pa imamo tudi druge možnosti in glodalci so ena izmed njih.

Oprema za glodalce je običajno dražja od opreme za pse in mačke, saj za slednje ne potrebujemo skoraj ničesar, za glocalce pa je nujno potrebna vsaj kletka za glodalce, da nam te živali ne uidejo. Oprema za glodalce naj bo prilagojena živali, ki bo v njej živela. Poznamo različne kletke za glodalce, kletka za morskega prašička ali kletka za hrčka je ena izmed teh.

Pri nakupu kletke bodite pozorni na to, da bo dovolj prostorna glede na velikost vaše živali in glede na njihovo število. Za morske prašičke in hrčke naj bo v kletki tudi kakšna igrača, s katero se bo žival lahko igrala. Tako se bo namreč sama zabavala in ob spremljanju njenega početja se boste prav gotovo tudi vi zabavali.

Bodite pozorni na stvari, ki lahko tem malim živalim škodijo. Razne zvočne naprave za odganjanje miši in podobno deluje negativno tudi na ostale glodalce, tako da se izogibajte uporabi takšnih sredstev, če so v vaši hiši tudi drugi glodalci.

V kolikor te živali spuščate ven iz kletk preverite, da ni v prostoru nič takšnega kar bi jih lahko ogrožalo. Razni vroči predmeti, pasti za podgane in podobne stvari lahko ubijejo tudi vaše hišne ljubljenčke, tako da je vedno potrebno vsaj kanček previdnosti.

Ta vnos je bil objavljen v Domače živali z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.