Prednosti, ki jih prinašajo kratke zgodbe za otroke

Vsak starš želi svojemu otroku zagotoviti najboljše možnosti za razvoj že v rani mladosti. Po priporočilu strokovnjakov boste za svoje malčke naredili največ, če jim boste prebirali ali predvajali skrbno izbrane kratke zgodbe za otroke. Poleg zanimive vsebinske zasnove, živahnih likov in ostalih elementov dobre pripovedke za najmlajše vsebujejo tudi poučne prvine. V zadnjem času se največja težava v razvojukaže s prihodom manj kakovostnih risank iz tujine in ostalih »instant« vsebin, ki jih nudijo moderne tehnologije, kot je YouTube. Zato je še toliko bolj pomembno, da kratke zgodbe za otoke niso samo zabavne, ampak predstavljajo nekakšen uvod v moralno vzgojo ter spodbujajo razvoj govornega centra.

Na voljo tudi v digitalni obliki

Če vam primanjkuje časa za branje, so na voljo tudi kratke zgodbe za otroke v brani oz. digitalni obliki, ki jih lahko predvajate kadarkoli in kjerkoli. Svojim otrokom privoščite le najboljše in jim zavrtite prelepe slovenske pripovedke, ki jih bodo zazibale v miren spanec in jim naslikale žive sanje. Skozi zanimive prigode junakov se bodo malčki naučili ločevati med dobrim in slabim ter si razširili svoj besedni zaklad. Ker jih lahko predvajate neposredno s svojega telefona, jih boste lahko poslušali tudi na počitnicah. Otrokom, ki trpijo za hiperaktivno motnjo, bodo dogodivščine upočasnile miselni tok in jih umirile.

Spodbujate razvoj domišljije in izberite kratke zgodbe za otroke

V zgodnji mladosti naši možgani delujejo kot gobe, saj neprestano spremljajo in vpijajo dogajanje iz okolja ter posnemajo vedenje naših skrbnikov. Otroci staršev, ki spodbujajo igro, branje in druženje s sovrstniki že od prvega leta dalje, so bolj empatični, kreativni in odporni. Razvojni psihologi pripovedi uporabljajo tudi kot pripomoček za zdravljenje najmlajših po travmatskem dogodku, kot je smrt starša. Skozi kratke zgodbe za otroke se predstavljajo tudi bolj kompleksne ideje, kot so pomembnost medsebojnega sodelovanja, spoštovanje starejših in minljivost. Največja prednost tovrstnega učenja je, da poteka brez prisile in vključuje tako didaktične elemente kot tudi zabavo.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.