Probiotiki delujejo kot opornice zdravemu življenju

probiotikiLjudje se čedalje bolj zavedajo pomena zdravega življenja. Ker je za zdravo življenje pomembna tudi naša prebava, zadnje čase veliko pozornosti namenjamo zdravemu črevesju. Kako dosežemo stanje zdravega črevesja, pa je predvsem odvisno od prehranjevalnih navad in tukaj so nam lahko zelo v pomoč terapije s probiotiki ali kot jim radi rečemo “Terapije z dobrimi bakterijami”.

Kaj so probiotiki?

Probiotik je prehrambeni dodatek oziroma zdravilo, ki vsebuje žive mikroorganizme. Ti organizmi imajo ugoden učinek na človeka. Probiotiki, opornice v našem življenju, nam omogočajo vzpostavitev stabilnega imunskega sistema. Čeprav lahko zveni grozno, so torej probiotiki bakterije, katere so opornice in zaveznice našega imunskega sistema. Za uspešno vzpostavitev ravnovesja znotraj črevesja je teh potrebno zaužiti čim več. Govorimo o milijardah bakterij katere se lahko po zaužitju ustrezno množijo. S probiotiki lahko zdravstvene težave preprečujemo. Znanost je že ugotovila, da je hrana eden izmed večjih vplivnežev na našo črevesno mikrofloro. Učinki probiotikov na naše zdravje in s tem počutje so različni. Po navadi jih jemljemo v primeru zdravljenja različnih črevesnih okužb. V kolikor se zdravimo z antibiotiki proti driski so nam lahko zelo v pomoč , kajti omogočajo vzpostavitev uravnovešenega stanja. Poleg probiotikov poznamo še prebiotike. Te pa omogočajo vzpostavitev ugodnega okolja znotraj črevesja za rast bakterij črevesne flore.

V kolikor si boste pripravljali napitke, ki vsebujejo probiotike in prebiotike, torej simbiotike, si bosta na ta način zagotovili vnos ključnih mikroorganizmov, ki vam bodo služili kot opornica dobremu in zdravemu telesu ter posledično počutju.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.