Rezervacija letalskih kart preko spleta

letalske karte

Ni veliko panog, ki so doživele takšen digitalni preporod kot ravno prodaja letalskih kart. Danes si skoraj več ne znamo predstavljati, da bi rezervirali letalske karte drugače kot preko spleta. Preprosto poiščemo svoj termin, gremo skozi postopek rezervacije in karte plčamo s kreditno kartico. Avtomatiziran spletni proces prodaje letalskih kart omogoča velikim letalskih družbam, da spustijo cene vozovnic zelo nizko. Tiste, ki imajo najnižje cene smo poimenovali kar nizkocenovci.

Ste se kdaj vprašali kako je mogoče, da ima letalski prevoznik Ryanair tako nizke cene talskih kart? Eden od razlogov je zagotovo v avtomatizaciji prodajnih procesvo. Ryanair, WizzAir, Easy Jet in drugi imajo celoten prodajni proces avtomatiziran in urejen tako, da ogromno prihranijo pri zaposlitvi referentov. Posel z letalskimi kartami je nasplošno eden od najbolj tehnološko dodelanih.

Kadar kopujemo letalske karte za katero od linij na kateri letijo nizkocenovni prevozniki bomo nakup najlažje uredili preko spleta. Celoten proces nam bo vzel 5-10 minut, odvisno kako pogosto kopujemo in kako vešči smo spletnih nakupov. Tudi celoten chek-in lahko opravite kar online preko spleta. Na letališču boste za vkrcanje na letalo potrebovali samo še osebni dokument. Tako preprost je danes nakup letalskih kart preko spleta za nizkocenovne prevoznike.

Tudi nakup letalske karte na redni liniji ni nič bolj kompliciran. Če potrebujete let iz ene Evropske drže v drugo sploh ne potrebujete agencije oz. referenta ampak lahko vse opravite sami. Preprosto vpišete v spletni iskalnik besedni niz “poceni letalske karte” in preverite zadetke. Najpogosteje boste naleteli na spletni iskalnik kjer boste lahko vpisali odhodo in cilno letališče, termin potovanja in potnike. Iskalnik vam bo našel najugodnejše letalske vozovnice in ponudil možnost za nakup. V primeru, da se vam bo postopek zdel prezahteven pa se lahko še vedno obrnete na agencijo.

Na kaj paziti pri nakupu letalske karte

Ena najpogostejših napak, ki jo naredijo kupci letalskih kart je ta, da niso pozorni na čase poletov in prestope. Vedno, ko nimate na voljo direktnega leta boste morali v svoje potovanje vključiti prestopanja. Prestopate lahko tudi večkrat, odvino od povezav, ki jih boste rezervirali. Pri tem je potrebno paziti kako dolgi so časi prestopov. Včasih se zgodi, da prestop traja tudi 24 ur in v tem primeru boste na prestopni lokaciji potrebovali še prenočišče. V primeru, da prestop ni daljši od šestih ur pa boste čas lahko preživeli kar na letališkem terminalu.

Zraven časov in kraja prestopanja bodite pozorni tudi na količini pritljage, ki je vključena v ceni. Veliko letalskih kart zajema zraven letaliških pristojbin tudi pritljago nekje do 30kg. Pritljaga je ponavadi kar drago doplačilo in v primeru, da cena karte zajema nekaj 10 kilogramov pritljage je to vsekakor velik plus.

Naslednja stvar na katero moramo biti pozorni ob nakupu letalske karte je čas poleta. Verjetno si ne želimo poleta v čudnih urah. Recimo odhod ob treh zjutraj ali prihod v hotel ob peti uri zjutraj. Podrobnosti o letu nam bodo vedno razkrile čas poleta in čas prihoda na ciljno destinacijo.

Pazite tudi na ceno letalske karte. Če se vam nekatera karta zdi poceni ali draga preverite na spletu za koliko se lahko dobi karta, ki jo iščete v času akcij in popustov. Povratna letalska karta za New York v višini 500€ se morda ne sliši pretirano veliko ampak, če vam povemo, da so takšne karte včasih na voljo že za 300€ boste morda še malo poiskali. Precej lahko vplivamo na ceno letalske karte, če smo fleksibilni in prilagodimo datum odhoda in povratka +/- 2 ali 3 dni.

Zavedati se moramo tudi, da se cene letalskih kart spreminjajo iz minute v minuto. Vse je odvisno od povraševanja in prodaje. V primeru, da se neko letalo hitro polni bodo tudi cene vozovnic poskočile. V nasprotnem primeru lahko za nekaj časa cene precej padejo. Pomembno je, da spremljate gibanje cen in praven trenutku rezervirate najugodnejšo varianto.

letalske karte

Varnost rezervacije letalske karte preko spleta

Verjetno se ob branju tega članka sprašujete kako varna je rezervacija letalskih kart preko spleta. Lahko vam zagotovimo, da je nakup eno bolj varnih opravil na spletu. Ponudniki letalskih družb vlagajo ogromno v spletno varnost in skoraj ni primera, da bi na tem področju prišlo do zlorab. Tudi kartična plačila letalskih kart so varna in brez strahu lahko v lastni režiji opravite nakup.

Tako kot se tehnologija razvija z svetlobno hitrostjo, tako se razvija tudi prodaja letalskih kart preko spleta. Online rezervacije so danes varne ni stopnja tveganja je minimalna. Brez strahu se lahko odpravite v lov za najugodnejšimi letalskimi kartami. V primeru, da imate še vedo pomisleke pa se lahko obrnete tudi na katero od agencij, ki prodaja letalske karte.

 

Ta vnos je bil objavljen v Razno. Zaznamek za trajno povezavo.