Robotski sesalniki Xiaomi

Kitajska se ponaša z visoko kakovostnimi elektronskimi napravami – vse od telefonov do električnih avtomobilov. Če jim sprva nismo najbolj zaupali, smo se sedaj že naučili, da je njihova tehnologija napredna in odlično deluje, za razliko od konkurenčnih naprav evropskih in ameriških podjetij, pa je pogosto tudi cenovno precej ugodnejša.

Danes si bomo podrobneje ogledali kakšne prednosti imajo robotski sesalniki Xiaomi, ki so naprodaj tudi pri nas, po zatrjevanju uporabnikov pa odlično opravijo svoje delo.

Robotski sesalniki za suho in mokro čiščenje

Tako kot pri drugih znamkah, tudi za pametni robotski sesalnik Xiaomi velja, da zadnji modeli poskrbijo tako za sesanje kot pomivanje tal. Združujejo torej dve čistilni funkciji, ki jih lahko uporabljate samostojno (na primer samo sesanje) ali skupno (sesanju sledi še brisanje tal). Zmogljivosti baterije so različne od modela do modela, a pri najboljših lahko delovanje traja tudi več kot dve uri in pol, kar pomeni, da bo prostor gotovo temeljito čist. Robotski sesalniki so programirani tako, da skrbijo za dolgo življenjsko dobo baterije, zato se odpravijo na polnilno postajo, ko ima baterija še 15 odstotkov baterije, napolnijo pa se do 80 odstotkov. Tudi sesalna moč je odlična, saj znaša preko 2500 Pa, torej je v samem vrhu primerljivih naprav. Krtača se sicer vrti s 1350 vrtljaji na minuto, rezervoar za vodo pa ima prostornino 180 ml, torej je vode več kot dovolj, da bo vse temeljito pomito.

Modeli so si med seboj različni v tem, da nekateri uporabljajo lasersko merjenje za zaznavanje prostora, drugi pa imajo poleg tega še kamere, ki dodatno pomagajo pri natančnem določanju poti sesanja.

Eden izmed najnovejših modelov robotskih sesalnikov Xiaomi je recimo Xiaomi Viomi S9.

Robotski sesalniki se enostavno upravljajo preko aplikacije

Če se lahko preko pametnega telefona upravljajo robotski sesalniki, ki nimajo v ozadju podjetja za proizvodnjo telefonov, potem je razumljivo, da je to še toliko bolj enostavno pri Xiaomiju, saj podjetje izdeluje tudi telefone. Nadzorovanje sesalca preko aplikacije je preprosto in seveda tudi praktično. In kadar si želite, da bi vas ob prihodu iz službe pričakal čist dom, lahko sesalec enostavno vključite na daljavo.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.