Ročna ura, več kot modni dodatek

rocna ura2Ročne ure so sčasoma postale veliko več, kot le prikazovalniki časa. Športniki, ročne ure uporabljajo za prikaz srčnega utripa, gps koordinate in za nadzor na telesnimi funkcijami. S pomočjo športne ure, si lahko sami organiziramo trening. Hkrati pa so dražje ure, z vsemi temi funkcijami lahko tudi modni dodatek. Z njo se lahko postavimo pred prijatelji in nepretenciozno namignemo, da se ukvarjamo s športom.

Tako moške ročne ure kot ženske ročne ure so zaželjeno darilo. Dražje ure so v očeh ljudi, podobne nakitu, s katerim pokažemo svoj status in mesečni prihodek. V zadnjem času se je povečal izbor ročnih ur v najvišjem cenovnem razredu, saj so proizvajalci spoznali, da je na svetu še vedno dovolj bogatih ljudi, ki jim ni težko odšteti relativno velikega zneska za nakup ure.

Po drugi strani pa nam je z večjo odprtostjo kitajskega trga na voljo, vedno več cenenih ur. Takšne so najbolj primerne za otroke. Otroške ročne ure so potrošna roba. Naši malčki pa jih v svoji razigranosti lahko hitro izgubijo. Tako, da bi bil nakup vrednejše ure, dolgoročno denar vržen stran.

Nakup ure pa je lahko tudi dobra naložba. Kvalitetna ura bo sčasoma samo še pridobivala na vrednosti in ne zgodi se redko, da ljudje v omarah najdejo kakšno pozabljeno uro svojih dedkov ali babic, ki so po cenitvi vredne lepe denarce.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota. Zaznamek za trajno povezavo.