Škarje za živo mejo na eni, kosilnica na drugi strani ulice

Lastna hiša običajno obsega tudi lastno zelenico ali vrt. Marsikomu, ki se vseli v novo hišo iz stanovanja v bloku, je misel na zelenje, cvetlice, kakšno sadno drevo in doma pridelan paradižnik seveda čudovita. A ko se načrti in želje spremenijo v realnost, se sooči s kar nekaj dodatnimi stroški. Kupiti je treba kosilnico, škarjice za prirezovanje trave ob robnikih in gredicah, škarje za živo mejo in še cel kup ročnega vrtnega orodja. Kljub temu, da cene motoriziranih vrtnih orodij danes niso tako zasoljene kot nekoč, pa je mogoče prihraniti – če so sosedski odnosi dobri in si ljudje med seboj pomagamo.

Rešitev: jaz škarje za živo mejo, ti kosilnico

Nekoč je bilo tako, da je v ulici ali celo v vsem naselju nekdo imel orodje, ki so si ga potem sosedje z veseljem izposojali. Ne da bi se oddolžili s kakšnim evrom ali bonbonjero in kavo. Ne da bi povprašali, kakšni so stroški s servisiranjem. Ali pa so ga vrnili celo v okvari. In to je takšen »zadružni« način uporabe precej pokvarilo. Podoben, a precej bolj uravnotežen primer skupne uporabe orodij, pa se pojavlja tudi danes. Tako sta se v novem naselju hišic v bližini Domžal soseda dogovorila, da si bosta razdelila nakup vsega potrebnega za urejanje okolice svojih hiš in celo nego avtomobila. Zanimiva zgodba, ki gre takole: dve mladi družini sta se spoznali ob nakupu zemljišča, se med gradnjo povezali, in se odločili, da bosta prihranili. Začelo se je pravzaprav z nakupom visokotlačne naprave za čiščenje avtomobila, ki jo je kupil prvi sosed in drugemu dejal, da si jo lahko izposodi. Nato je drugi kupil kakovostno kosilnico in jo ponudil v izposojo prvemu. Na njegovi strani ulice so prišle na vrsto škarje za živo mejo, preko ceste verižna žaga. Seveda velja dogovor, da svoje naprave vsakdo servisira, sicer pa ni težav z uporabo – včasih prvi sosed tudi obreže še prijateljevo živo mejo, drugi pa pokosi sosedovo zelenico. In pravita, da sta zadovoljna: vrt je vedno urejen, stroški za nakupe so bili za polovico nižji, po delu pa se vedno prileže skupaj tudi pivo.

Škarje za živo mejo so se tako izkazale za nepogrešljiv pripomoček hiš, ki imajo namesto ali pa poleg navadne ograje ob le-tej tudi živo mejo, grmišek ali kak drug nasad, kateremu so ob obrezovanju kos tudi škarje. Če pa se ne morete odločiti katere izmed škarij za živo mejo bi kupili, si oglejte ponudbo bencinskih, električnih in akumulatorskih škarij za živo mejo v spletni trgovini PROKRAFT. Lahko jih tudi pokličete, jim pišete ali pa jih obiščete v njihovem showroom-u. Skupaj boste zagotovo našli pravo rešitev za obrezovanje vašega vrta in okolice.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.