Statistika kot predmet v šoli

statistikaS statistiko se za razliko od drugih predmetov srečamo šele pozno v srednji šoli ali na fakultetah. Statistika je znanost in veščina o razvoju znanja z uporabo statističnih podatkov. Sam predmet je zelo tesno povezan z matematiko in če nam ta ne gre najbolje od rok, bomo pri statistiki zagotovo imeli težave. Glaven cilj statistike je dobiti najboljšo možno informacijo iz razpoložljivih podatkov, zato bi ji lahko rekli tudi teorija odločanja z drugo besedo.

Sam predmet se praktično uporablja predvsem v gospodarstvu, znanosti, industriji, kmetijstvu, šolstvu, prometu, trgovini, varstvu okolja in še marsikje. Vsi zbrani podatki nam po najboljši moči poizkušajo podati predstavo o večji populaciji na podlagi vzorca. Najbolj znan primer statistike v praksi je popis prebivalstva s katerim predstavimo zbrane podatke o prebivalstvu neke države.

Sprva se s statistiko srečamo zelo na splošno, če pa se odločimo za študij le te , jo obravnavamo na veliko višjem nivoju. Zna se zgoditi, da boste kdaj v zaostanku s snovjo, v takem primeru so izvrstne inštrukcije statistike. V poštev pa ne pridejo samo, ko imate luknje v znanju, uporabne so pred magistrskimi, seminarskimi ali diplomskimi nalogami.

Za inštrukcije s seboj prinesete le kalkulator ter zvezek z zapiski, inštruktor bo preveril vaše znanje ter vam na podlagi tega razložil snov ter vam dal vaje za reševanje. Na spletnem portalu najdiinstrukcije.si lahko v nekaj sekundah poiščete primernega učitelja za inštrukcije statistike ali kateregakoli drugega predmeta. Ne odlašajte ter izboljšajte svoj uspeh v šoli še danes.

Ta vnos je bil objavljen v Izobraževanje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.