Strela McQueen in Pujsa Pepa, različna tehnika, enako sporočilo

Strela_McqueenMnenja stroke o gledanju risank se razhajajo. Nekateri pedagogi so mnenja, da gledanje risank otroke odmakne od realnega sveta, jih poneumlja in zadržuje pred zunanjim svetom, kot je igra z žogo, lovljenje in podobne otroške igre. Spet drugi pa so ravno nasprotnega mnenja, da so risanke poučne in podobno.

Ampak roko na srce, risanke niso zgolj za najmlajše. Vse več je risank, ki prihajajo v kinematografije in polnijo sedeže z različno populacijo. Zadnje čase so zelo popularne animirane risanke in ena izmed njih je Strela McQueen.

Strela McQueen je rdeči športni avtomobil, ki potuje po slavni ameriški cesti Rout 66. Njegove sanje in cilji so dirkanje in zmagovanje. Na poti po eni najznamenitejših cest na svetu sreča in spozna ostale prijatelje, ki mu pokažejo, da življenje ni le tekma.

Različne risanke imajo različna sporočila. Nekatere risanke poučujejo otroke o odnosu med sovrstniki, starši in podobno. Zelo znana in zabavna risanka in zadnje čase priljubljena tako pri otrocih kot pri starših je Pujsa Pepa.

Risanka govori o Pusji Pepi, ki živi v majhni hišici na hribu. Živi s starši in z mlajšim bratcem, redno obiskuje dedka in babico ter se druži s prijatelji. Risanka poučuje otroke o pomembnosti medsebojnih odnosov in o hierarhiji. Vsaka epizoda se konča z obilico smeha, kar je nadvse pomembno.

Torej lahko rečemo, da so risanke zelo pomembne del odraščanja. Imajo sporočilo, katerega najmlajši morda ne opazijo, zato pa tu nastopi vloga staršev. Čeprav imata Strela McQueen in Pujsa Pepa različen način prikazovanja vsebine, je sporočilo kljub temu še vedno jasno izraženo. Smejmo se, družimo se, veselimo se.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.