Svež in prezračen dom z rekuperatorjem zraka

Vsak dom mora biti dobro prezračen, saj se v nasprotnem primeru znotraj hitro naberejo neprijetne vonjave, ki jih težko prenašamo. Poleg tega se v prostoru, kjer se zadržuje veliko ljudi, hitro nabere škodljiva vlaga, ki se zaustavi na določenih predelih ter povzroči nastanek plesni.

Vse to pa nam lahko prepreči kvaliteten rekuperator zraka, ki bo poskrbel za odvajanje vlage ter za dovajanje svežega zraka.

Rekuperator zraka je bistvo vsakega prezračevalnega sistema

Rekuperator zraka deluje tako, da nam v prostor neprestano dovaja čist zrak. Nekateri boljši sistemi imajo vgrajen etudi senzorje za vlago in ko zaznajo, da je v prostoru preveč vlage, jo s pomočjo naprednega sistema odvedejo iz prostora. To so tako imenovani higrosenzibilne prezračevalne naprave, ki so vse bolj aktualne.

Vlaga se namreč ob slabem vremenu hitro nabere znotraj vseh prostorov. Rekuperator zraka poskrbi, da jo odstranimo in tako poskrbimo za boljše počutje ljudi ter tudi za preprečevanje plesni Nastanek plesni je namreč za marsikateri dom lahko usoden, saj se bomo plesni le stežka rešili.

Rekuperator zraka se odlično dopolnjuje z zrakotesnimi materiali

S pojavom oken, ki nepredušno tesnijo, se je začel pojavljati problem zadrževanja slabega zraka v prostoru. Ker so proizvajalci prezračevalni sistemov želeli to izboljšati so ustvarili rekuperator zraka, ki bo poskrbel za pravo ravnovesje čistega zraka v prostoru.

Rekuperator zraka lahko namreč usmerjeno pošilja zrak v tiste prostore, kot si želimo mi in tako poskrbi za resnično dobro prezračevanje celotnega doma. Tega pa z okenskim prezračevanjem ne moremo doseči.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.