Tablični računalnik kot alternativa namiznemu oziroma prenosnemu računalniku?

Tablični računalnik je v zadnjem obdobju predmet v vse več gospodinjstev.Iz nekaj povsem preprostih razlogov, je majhen, je praktičen, je cenovno ugoden.Tablični računalnik je v bistvu “starejši brat” današnjih pametnih telefonov, na voljo z istimi operacijskimi sistemi kot pri telefonih. Na voljo so različice z Androidom, Windows operacijskim sistemom in Applove naprave z njihovim iOs sistemom. Najpogojstejše diagonale zaslonov na tablicah so od 7 inč, pa tja do največ 12. Najpogosteje uporabljane tablice so 10 inčne, saj so 7 in 8 palčne naprave v času pametnih telefonov s skoraj 6 inčnimi zasloni praktično le malenkost večje, 12 in več palčne tablice pa izgubijo na prenosljivosti in praktičnosti. Večina tablic dandanes poganja Android, in sicer kar dobrih 60 odstotkov. Sledi iOs z četrtinskim deležem na trgu, dobrih 10 odstotkov pa predstavljajo naprave z Microsftovim Windows sistemom.

Pa je tablični računalnik enakovredna alternativa namiznim računalnikom in prenosnikom?

Odgovora na to vprašanje ni, oziroma je vse odvisno od narave in zahtev uporabnika naprave. Dejstvo je, da je za nekaj 100 evrov dandanes moč dobiti solidno 10 palčno tablico, s katero boste lahko brez težav prebirali novice, napisali kakšno elektronsko sporočilo, plačali račune preko elektronske banke in pogledali kak film oziroma videoposnetek. Prav tako tablice omogočajo brezskrbno brskanje po spletu, pregled socialnih omrežij in fotografiranje ter snemanje z vgrajeno kamero. Prav tako imajo tablične prenosne naprave prednost pri uporabi na terenu, zato jih boste zelo pogosto videli pri uporabi na prostem, na plaži, v parku, pa tudi v poslovne namene za prenosne blagajne in ostale terenske storitve. Tablični računalnik je torej prava izbira za nezahtevnega uporabnika, v kolikor pa potrebujete napravo za resnejše delo, je vsekakor primernejša izbira prenosnik oziroma stacionarni računalnik. Procesorji in strojna oprema nasploh v tablicah, se v vstopnem razredu ne more primerjati s strojno opremo v prenosnikih, zato je tudi večopravilnost in poganjanje zahtevnejših aplikaj na tablicah oteženo, v primerjavi s konkurenti (prenosniki in stacionarci).

V kolikor si želite priskrbeti kvalitetno tablico po ugodni ceni, si lahko ponudbo ogledate na spletni strani ene izmed slovenskih spletnih trgovin, ki jo najdete na sledeči povezavi https://www.pricaraj.si/racunalnistvo/tablicni-racunalniki.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.