Tečaj angleščine po vaši meri

LTC-10-2Če se odločate za tečaj angleščine je pred vpisom dobro razmisliti o nekaj osnovah, tako kot je to potrebno na primer pri odločitvi za nakup avtomobila. Preden kupite avto, gotovo premislite, kakšne so vaše želje, potrebe in finančne zmožnosti – in tako bi moralo biti tudi pred odločitvijo za določen tečaj angleščine.

Najprej razmislite o tem, kakšno je vaše dosedanje znanje. Če ste se angleškega jezika že učili, potem boste zagotovo izbrali tečaj angleščine na višji stopnji. Pri tem se nikar na slepo ne odločajte, temveč se pri ponudniku jezikovnih tečajev pozanimajte, ali vas pred umestitvijo na posamezno stopnjo testirajo. Dejanski testi lahko namreč pokažejo kar nekaj odstopanja od vašega osebnega mnenja o vašem znanju, prav tako pa tega ni mogoče kar na hitro določiti zgolj na podlagi tega, koliko let ste se jezika že učili. V kolikor potrebujete specifična znanja, se pozanimajte tudi o tem – morda ste pomislili na tečaj angleščine zgolj zato, ker bi radi bolje poznali poslovno komuniciranje v tem jeziku. Vsekakor povprašajte, ali vam jezikovna šola lahko ponudi specifična znanja, če so ta dejansko tisto, kar potrebujete. Pri tem ne gre zanemariti certifikata oziroma potrdila, ki ga dobite po opravljenem tečaju – če se učite zgolj »zase«, ga verjetno ne potrebujete, če vam bo dokazilo koristilo v službi, pa vnaprej povprašajte, katere izpite lahko opravite.

Intenzivni tečaj angleščine

lta_zlozenka_2014-1Drugi razmislek velja temu, kako intenziven naj bo tečaj. Morda se vam bo na prvo žogo zdel boljši zelo intenziven tečaj angleščine, ki obljublja hitre rezultate, vendar pa se zna zgoditi, da bo snov v tem primeru potekala prehitro in je ne boste mogli dohajati. S tem je pogosto povezano tudi število ur na teden – 60-urni tečaj vam lahko v želji po čim hitrejšem pridobivanju znanja razporedijo tako, da je tečaj dvakrat tedensko po dve uri, vam pa bo zaradi pomanjkanja časa za vaje morda bolj ustrezalo, da se tečaju posvetite vsakič zgolj za eno uro. In kadar je intenzivnost še posebej pomembna? Takrat velja razmisliti o individualnem tečaju, kjer se učitelj posveti zgolj vam, tako pa ima tudi najboljšo možnost, da vam prilagaja snov. Nadalje se pozanimajte o tem, kdo bo jezik poučeval. Nekaterim so ljubši tečaji z našimi učitelji, drugi imajo raje tujce, ki jim je angleščina materni jezik (native speakers).

In nenazadnje: primerjajte cene! Seveda cena ni vedno pokazatelj kakovosti, a stroške je vendarle potrebno prilagoditi svojemu žepu. Povprašajte o ceni samega tečaja in o tem, kaj je vanjo zajeto, da ne boste imeli potem dodatnih stroškov z gradivi, izpiti, certifikati in podobno.

Ta vnos je bil objavljen v Učenje jezikov. Zaznamek za trajno povezavo.