Temeljit pregled znamenj in njihovo morebitno odstranjevanje

Prav vsak med nami ima na svoji koži vsaj eno znamenje. S tem seveda ni prav nič narobe. Kljub temu pa morate biti na znamenja pozorni. Še posebej to velja tedaj, kadar se določeno znamenje prične spreminjati ali pa se na koži pojavi povsem novo znamenje. V tem primeru je nujno potreben temeljit pregled znamenj, morda tudi odstranjevanje.

Za pregled znamenj mora poskrbeti specialist. Ustrezen naslov za takšne preglede so dermatološke ambulante. K sreči jih je pri nas kar nekaj, na njihove storitve pa se lahko naročite kar preko spleta.

Preventivni pregled kožnih znamenj

Za pigmentna znamenja je značilno, da se pojavljajo v obliki temno rjavih pik, ki so lahko okrogle ali pa ovalne oblike. So enakomerne barve ter praviloma gladkih robov. Lahko se pojavljajo posamezno ali pa v nekoliko večjem številu, in to kjerkoli na koži. Znamenja so vsekakor lahko prisotna na koži posameznika že ob njegovem rojstvu. Večinoma pa se pogosteje pojavijo v prvih dvajsetih letih življenja, pri nekaterih lahko tudi kasneje. Število pigmentnih znamenj bistveno lahko poveča tudi izpostavljanje soncu. Znamenja zato postanejo temnejša.

Za znamenja se na sploh priporoča redne preventivne preglede pri specialistu – dermatologu. Pregled znamenj tako poteka strokovno in natančno. To ne nazadnje omogoča tudi zgodnje odkrivanje kožnega raka, predvsem to velja za melanom.

Pregled znamenj lahko poteka s pomočjo digitalnega dermatoskopa. Naredi se poslikava sumljivih znamenj in ob naslednjem pregledu se primerja njihovo spreminjanje. Preventivni dermatološki pregled znamenj obsega pogovor s specialistom dermatologom, osebno ter družinsko anamnezo, oceno tveganja za nastanek kožnega raka, klinični pregled regionalnih bezgavk, orientacijski somatski pregled, natančen pregled vseh znamenj z dermatoskopom, ne nazadnje tudi navodila in svetovanje o dovolj učinkoviti zaščiti pred soncem glede na fototip kože posameznika.

Spletno naročanje na pregled znamenj

Znamenja se vam torej splača redno preventivno pregledovati. Še posebej pozorni pa bodite na tista, ki se hitro spreminjajo. V tem primeru je treba obvezno obiskati dermatologa. Na pregled in posvet se lahko naročite kar preko spleta. Storitev je dostopna za prav vsakega med vami, obenem pa tudi kasneje lahko preko maila prejmete številne brezplačne nasvete, ki vam jih posredujejo strokovnjaki izbrane dermatološke ambulante.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.