Vrtno orodje za lep in negovan vrt

Kosilnica je zagotovo nujno vrtno orodje, saj bi brez takšne naprave vrt in trata le težko dovolj učinkovito uspevala. S pomočjo kosilnice lahko primerno porežete travo ter druge vrste rastlin. Na takšen način ustvarjate enakomerno in na videz privlačno ter negovano trato. Na trgu je na voljo kar nekaj vrst kosilnic, vsaka od njih pa se ponaša s svojimi prednostmi.

Ročna kosilnica je za marsikoga morda najbolj primitivno tovrstno vrtno orodje, a za košnjo z njo ne potrebujemo električne energije. Dovolj je že, da jo potiskamo po površini, kjer želimo kositi. Takšno vrtno orodje je okolju prijazno, prav tako deluje povsem tiho. Izbirate pa lahko tudi med bencinskimi in električnimi potisnimi kosilnicami, samohodnimi z lastnim pogonom in še bi lahko naštevali.

Za vrt je dobrodošel tudi sesalnik

Čiščenje odpadlega listja z dreves in grmovnic je zlasti aktualno v jesenskem času. Takšno opravilo je lahko kar precej zoprno, vzame pa tudi nemalo časa. Odlično vrtno orodje, ki vam pomaga pri tem je sesalnik za vrt ali pa puhalo. Obe vrsti naprav zagotavljata hitro in učinkovito čiščenje trate, poti, pločnikov in še drugih podobnih površin. Tipična vrsta sesalnika za vrt listje sesa v posebej zasnovano vrečko. Puhalo pa vam omogoča, da liste lahko pobirate na točno določeno mesto.

In če vas je zamikal nakup takšne naprave, je vrtni sesalnik Bosch dokazano eden od najučinkovitejših. Je ravno prav velik, lahek ter ergonomičen z izvrstno okretnostjo na vrtu. Za piko na i je sesalniku dodan še oblazinjeni namenski pas.

Visokotlačni čistilec za odstranjevanje trdovratne umazanije

Nepogrešljivo vrtno orodje je tudi visokotlačni čistilec. To vedo povedati zlasti tisti, ki ga pri svojih opravilih zunaj na prostem že uporabljajo. Takšen izvrsten pripomoček v resnici lahko uporabite za čiščenje nepregledne množice površin. Še posebej uporaben pa je na zunanjih lesenih tleh, na vrtnem pohištvu, na terasah, balkonih, dvoriščih, dovozih.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.